I aquí us presento una recepta que feia molt de temps que volia publicar: pain au chocolat! O com en diríem aquí: napolitanes!
Per fer les napolitanes, seguiu la recepta dels croissants del bloc. Com a particularitat, haig de dir que he fet 4 plecs a la massa seguint el mètode francès. Aquest mètode consisteix a introduir la mantega entre dues capes de massa. A diferència del mètode anglès, en aquest partim d'una sola capa de mantega en comptes de tenir-ne dues i així n'aconseguim 81 (1x3x3x3x3=81). Així doncs, per introduir-la el que es fa és col·locar-la sobre una meitat del rectangle de massa i segellar-la amb l'altra meitat. Estireu el rectangle fins que us quedi com el primer que havíeu fet i comenceu amb els quatre plecs. Cada cert temps vaig fent croissants i vaig provant noves tècniques, a veure quina m'agrada més. Totes tenen el seu punt!
Quan hàgiu fet tots els processos, estireu la massa i talleu-la en rectangles. Podeu triar la mida dels rectangles segons si voleu napolitanes grosses o petites. Per exemple, d'una mida estàndard podria ser 7x11cm (ni gaire grosses ni gaire petites). Farciu-les amb la xocolata que més us agradi. No he trobat les barretes que s'utilitzen per fer les napolitanes, així doncs, he partit en dos una tira de preses de xocolata amb llet. Enrotlleu-les de manera que us quedin separades i així es vegin les dues barretes. Deixeu-les llevar a un lloc apartat de corrents d'aire de 2 a 3 hores.
Quan hagi passat aquest temps, pinteu-les amb ou batut. Fiqueu-les al forn, que prèviament haureu escalfat a 200ºC i coeu-les durant 12 minuts. Quan siguin ben rosses, traieu-les del forn i deixeu-les refredar a damunt d'una reixeta. Si no us les mengeu totes el mateix dia, congeleu-les! Bon profit!
Quan hàgiu fet tots els processos, estireu la massa i talleu-la en rectangles. Podeu triar la mida dels rectangles segons si voleu napolitanes grosses o petites. Per exemple, d'una mida estàndard podria ser 7x11cm (ni gaire grosses ni gaire petites). Farciu-les amb la xocolata que més us agradi. No he trobat les barretes que s'utilitzen per fer les napolitanes, així doncs, he partit en dos una tira de preses de xocolata amb llet. Enrotlleu-les de manera que us quedin separades i així es vegin les dues barretes. Deixeu-les llevar a un lloc apartat de corrents d'aire de 2 a 3 hores.
Quan hagi passat aquest temps, pinteu-les amb ou batut. Fiqueu-les al forn, que prèviament haureu escalfat a 200ºC i coeu-les durant 12 minuts. Quan siguin ben rosses, traieu-les del forn i deixeu-les refredar a damunt d'una reixeta. Si no us les mengeu totes el mateix dia, congeleu-les! Bon profit!
Si et dono l'adreça, me n'envies un parell? Cada dia em deixes més sorpresa!
ResponEliminaFantàstiques napolitanes! Tenen una pinta excel·lent, de forn!!
ResponEliminaOstres, la pinta és brutal... i amb la gana que tinc ara i a un parell d'hores de berenar m'ha matat entrar al teu bloc! jejeje
ResponEliminacaram, quines receptes i quina pinta que tenen totes! Aquestes napolitanes han deser una delícia.
ResponEliminaAra em faig seguidora del teu bloc, i benvingut al meu.
PTNTS
Dolça
Aquesta recepta queda més que apuntada! M'encanta!
ResponEliminapetonets!
Fantàstiques!!! ara mateix clavaria mossegada!!! quina pinta!!! la pasta fullada t'ha quedat perfecta!!!
ResponEliminaQuina pinta...
ResponEliminacom em surtin..!!!
Rut-granotagroga