Ah!
Les magdalenes! Quin clàssic! Tenia moltes ganes de fer magdalenes
de veritat des de feia molt de temps! Així que he investigat per la
xarxa i he llegit molts blocs diferents. Tothom parla de les
magdalenes del Xavier Barriga i sembla que surten exquisides. Jo no
he seguit la seva recepta però, com totes les receptes de
magdalenes, s'hi assembla força. Vaig dividir la pasta i vaig provar
de coure-les just en acabar de fer la pasta i deixant-la reposar a la
nevera. La diferència és brutal! Quan deixes que la pasta reposi a
la nevera, les magdalenes pugen d'una manera increïble!
Ingredients
(per a aproximadament 20 magdalenes)
500g
de farina normal
250g
de sucre
215ml
de llet
250ml d'oli de gira-sol o d'oliva de gust molt suau
4 ous
15g
de llevat químic
1
cullerada de canyella
Mitja
pell de llimona ratllada
Preparació
Per
començar, munteu els ous amb el sucre batent-los com a mínim 10
minuts. Quan els tingueu a punt de relleu, afegiu-hi intercaladament
l'oli i la llet però no de cop, a rajolins. És important que no
pareu de batre mentre els hi aboqueu. Tot seguit, afegiu-hi la farina
barrejada amb el llevat. Jo la hi afegeixo en tres tandes i sense
parar de batre. Per acabar, incorporeu la canyella i la pell de
llimona ratllada.
Deixeu
tota la nit la pasta a la nevera. Aquest pas és molt important
perquè les magdalenes us pugin bé. Si no teniu tant de temps, com a
mínim, deixeu-l'hi una o dues hores. Un altre factor que fa les
magdalenes pugin bé és tenir una safata de forn per a magdalenes,
que evita que els papers s'obrin i la pasta s'escampi per tot arreu.
L'endemà
al dematí, preescalfeu el forn i poseu els papers per a magdalenes
dins els foradets de la safata. Ompliu-los amb la pasta fins a 3/4 o
una micona més de la seva capacitat. Espolseu-hi sucre per sobre i
enforneu-les a 220ºC durant 15 minuts.
Personalment,
jo no hi poso ratlladura de llimona perquè sempre m'hi ha fet nosa.
També podeu enriquir-ne el gust amb una mica d'estracte pur de
vainilla.
Déu n'hi do quines magdalenes més espectaculars t'han quedat... petons!
ResponEliminaquin barret més maco que tenen!! molt bé t'han quedat ehh! petons
ResponEliminaGracies noies! Pero com dic, es que son tan facils de fer que em fa rabia de vegades dedicar-me a coses que porten tant de temps amb un resultat que si fa no fa es el mateix!!c :p
ResponEliminaEl truc "màgic" de les magdalenes és la nevera.
ResponEliminaT'han quedat espectaculars.
Ptnts
Dolça
ostres quina pinta.....ho provaré a veure que tal surten a casa!
ResponElimina