diumenge, 28 d’abril del 2013

Cookies



Després de l'addicció a fer cookies que vaig tenir l'any passat, havia de penjar la recepta ja! És molt ràpida de fer i molt fàcil. Aquí a Anglaterra en trobes pertot i, en general, són molt bones. Són força grosses i gruixudes i amb moltíssima xocolata. Animeu-vos a fer-ne!


Ingredients (per a unes 16 cookies grosses): 
225g de mantega desfeta i deixada refredar
250g de sucre moreno clar (=light brown sugar)
100g de sucre blanc
2 ous grossos
2 rovells d'ous grossos
1 cullerada d'extracte de vainilla
415g de farina
3/4 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de sal
350g de xips de xocolata

Què és el sucre moreno clar? 
El sucre moreno clar és un tipus de sucre que es pot trobar als Estats Units i també a Anglaterra. No és com el que nosaltres entenem per sucre moreno (en diuen sucre demerara, del nostre). Aquest sucre sí que està refinat però se li ha afegit melassa. El podeu fer a casa batent elèctricament 1 tassa de sucre blanc amb una cullerada i mitja de melassa fins que estiguin completament combinats. Vegeu el vídeo per a qualsevol dubte. No utilitzeu sucre moreno normal perquè us sortiran diferents, bones, però diferents. Us recomano trobar la melassa, l'esforça paga la pena! I sí, porten molt de sucre, però és necessari perquè tinguin aquesta textura un xic gomosa i amb la melassa aconseguim un toc molt lleuger de regalèssia. 

Preparació: 
Preescalfeu el forn a 160ºC. 

Per començar, en un bol gros, barregeu la farina, el bicarbonat i la sal. En un altre bol, bateu la mantega, els sucres, els ous, els rovells i la vainilla fins que estiguin combinats. Tingueu en compte que no heu de batre gaire aquesta barreja perquè volem fer galetes si ho batéssiu gaire, hi estaríeu incorporant aire. 

Tot seguit, afegiu de cop la barreja de farina i remeneu-ho amb una cullera de festa fins que tingueu una pasta homogènia. No caigueu en la temptació de batre-ho més del compte. Afegiu-hi ara els xips de xocolata i remeneu-ho fins que estiguin ben barrejats. 

A continuació, folreu amb paper de forn un parell o tres de safates de forn. Jo faig servir una cullera per fer boles de gelat perquè totes les galetes surtin iguals de mida, de forma i de pes. Feu les boles i penseu que amb l'escalfor del forn s'estendran i ocuparan, com a mínim, el doble de l'espai que ocupen abans de coure. 

Enforneu-les de 12 a 15 minuts o fins que les vores comencin a estar dauradetes. No les cogueu més del compte perquè les cookies no són galetes torrades i han de quedar una micona crues per dins. Quan les tragueu del forn, veureu que són força toves. Deixeu que es refredin uns 15 minuts sobre la llauna i després, amb cura, passeu-les a una reixeta perquè acabin de refredar-se. Les cookies s'enduriran una micona amb el pas de les hores. No obstant això, les cookies són galetes toves, no pas dures com les que estem acostumats a veure. 

Gaudiu-les! Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada