Ingredients:
5 ous
250 g de xocolate blanc
100 g de mantega
150 g de sucre
maduixetes
gerds
sucre de llustre
Preparació:
Per començar, foneu al bany Maria el xocolate i la mantega. Quan s'hagin fos, afegiu-hi els rovells d'ou i remeneu-ho bé. Munteu les clares amb el sucre i, amb moviment suaus i de dalt a baix, incorporeu-les a la pasta de xocolate sense malmetre'n l'esponjositat. Tot seguit, suqueu amb mantega uns motlles de cassoleta i aboqueu-hi la preparació fins que n'ocupi els dos terços. Fiqueu-hi dos o tres maduixetes. Enforneu-ho a 180ºC durant 20 minuts o fins que sigui cuit (com que no porta farina, és una pasta que sempre és una mica humida, no us amoïneu si, en punxar-los, l'agulla en surt una mica tacada). Deixeu que es refredin i es desinflin. Per acabar, guarniu-los amb les fruites vermelles i el sucre de llustre.
Apunts lingüístics
En català podem dir o bé xocolata (f), més propi de parlars orientals, o bé xocolate (m), més propi de parlars occidentals.
En català podem dir o bé xocolata (f), més propi de parlars orientals, o bé xocolate (m), més propi de parlars occidentals.
Ai, Rogeret, quina il·lusió m'ha fet llegit aquesta crònica gastronòmica!!! Jo també m'ho vaig passar d'allò més bé! I, atenció, ahir vaig preparar uns mini pastissets de formatge i mató que, creu-me, tenen una pinta espectacular... Avui els tastaré. Si triomfen, us en passo la recepta! Nyam!
ResponEliminaXavi
Hola Roger!!
ResponEliminaPrimer de tot, gràcies per la teva visita al meu bloc.
He estat mirant el teu i he trobat receptes que m'han agradat molt.
El tutorial dels croissants genial. Quan jo en faig sempre penso mai més, això és de bojos, però quan començo a sentir l'olor del forn i els tasto ja estic perduda...i sé que aviat en tornaré a fer!!
I el flaó?? Què dir d'ell?? La meva sogra és eivissenca i quan hi va sempre torna amb un parell de flaons que reparteix entre els familiars com un gran tresor ;))
Em quedo com a seguidora i així et podré seguir que m'agrada el que fas.
Una abraçada, Paula
Que bé Paula! Mos seguim! ;)
ResponEliminaUna abraçada
Aquests pastissets són tan temptadors!! Felicitats una vegada més, Roger. No només m'alegres la vista sinó que em fas venir ganes de posar-me a la cuina! Et prometo que aquesta la faré ben aviat, ja t'explicaré com han quedat..
ResponEliminaMeripé