Les panades (o empanades) es mengen arreu del món i en formes molt diverses. Ahir vaig provar de fer l'empanada gallega de tonyina. La massa original és feta de farina, llard i aigua però com que no disposava de gaire temps vaig optar per fer-la amb pasta fullada d'aquesta que venen fresca.
Ingredients:
2 masses de pasta fullada
1 o 2 cebes mitjanes
2 pebrots verds
4 tomates madures
all
julivert
oli d'oliva
pebre roig dolç
sal
5 llaunes de tonyina
2 ous durs
1 ou batut
Preparació:
Comenceu a fer el sofregit amb la ceba i el pebrot a foc mitjà perquè no es cremi la ceba. Quan estigui a mig fer, afegiu-hi les tomates triturades i deixeu que es cogui tot a foc lent. Condimenteu-ho amb sal, pebre roig dolç, all i julivert. Quan ho tingueu tot ben cuit i ja hagi reduït prou, afegiu-hi la tonyina escorreguda.
Agafeu una de les dues pastes fullades i esteneu-la una mica més. Col·loqueu-hi el sofregit per damunt. Poseu-hi l'ou dur (jo l'hi vaig posar ratllat). Col·loqueu l'altra massa a sobre del sofregit i segelleu les vores. Pinteu-ho amb ou batut i poseu-ho al forn durant 10 minuts a 200ºC.
Consell! Al meu parer, és més bona l'endemà que no pas el dia que la fas. Feu-la el dia anterior doncs!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada