dissabte, 6 d’abril del 2013

Coca de forner



La coca de forner és un clàssic de les nostres pastisseries i ja tenia ganes de fer-la! Dóna molt bons resultats i és força fàcil de fer. En surt una bona quantitat així que les podeu congelar.

Ingredients (per a 6 coques)
850g de farina de força
150g de flocs de puré de patata deshidratat
750g d'aigua tèbia
100g d'oli d'oliva
20g de llevat de forner
20g de sal
Aiguanaf
Sucre blanc

Preparació
Per començar, barregeu la farina, els flocs de puré de patata i la sal en un bol gros. En un altre bol, dissoleu el llevat fresc en l'aigua (vigileu que l'aigua no es passi de calenta, ha de ser tèbia). A continuació, feu un forat al centre de la barreja de farina i aboqueu-hi l'aigua i l'oli i pasteu-ho durant 10 minuts. Us quedarà una pasta que s'enganxa una mica als marbres. Deixeu-la tovar en un bol gros sucat amb oli durant una hora i mitja.

Quan hagi passat aquest temps, peseu la massa i dividiu-la en 6 porcions del mateix pes. Amb els marbres força enfarinats, estireu-les amb un corró fins que tingueu coques d'una mida aproximada de 50x15cm. Tot seguit, col·loqueu-les en una safata de forn que prèviament haureu sucat o bé amb oli i espolsades amb farina o bé amb paper de forn. Enfonseu els dits sobre les coques perquè facin una mena de relleu. Deixeu que les coques tovin durant una hora i mitja més.

Escalfeu el forn a 250ºC. Pinteu-les amb oli d'oliva i empolseu-les amb sucre blanc. Tot seguit, poseu-les al forn i deixeu que es coguin durant uns 15 minuts o fins que siguin rosses. Quan les tragueu, ruixeu-les amb l'aigua de taronger (l'aiguanaf).
Bon profit!



10 comentaris:

  1. Respostes
    1. Gràcies! Tinc pendent les vostres coques de patata!!!! Però, estic a règim ara! Haurem d'esperar!

      Elimina
  2. I tan que és un clàssic que no pot fallar mai. Em sobta veure que li hagis posat flocs de puré..deu ser l´equivalent a la fècula de patata, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cristina,

      Jo no hi posaria fècula de patata tot i que ho pots provar. Els flocs són patata deshidratada i la fècula és el midó. Si ho provessis, digue'm com t'ha sortit amb fècula o sense! ;)

      Elimina
  3. Jo l'he tastada i dono fe que està boníssima. A veure si un dia d'aquests em poso a fer-la. Ara estic liada amb galetes de botons. :P

    ResponElimina
  4. Rogeeeer!!! La coca de forner és una de les meves preferides!! La faré segur!! Escolta, tu no hi poses gens d'anís? Si se n'hi posés, substituiria l'aiguanaf o simplement s'hi afegiria? Petons!!

    Xavi

    ResponElimina
  5. Una altra pregunta, rei: si en volgués fer la meitat, divideixo els ingredients entre 2 i llestos? ;)

    Xavi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xavi, tambe la pots fer amb anis :) i si, divideix els ingredients i llestos! :)

      Elimina
  6. T'ha quedat preciosa! Esponjosa, brillant i segur que deliciosa! Felicitats Forner de Ponent, per Ponent t'anyorem :)

    Rosa

    ResponElimina
  7. perquè li poses els flocs de purè de patata? Per curiositat... merci!

    ResponElimina