dilluns, 3 de gener del 2011

Carrot cake (pastís de pastanaga)

Feia molt de temps que tenia ganes de fer aquest pastís i avui no he pogut resistir-m'hi. Aquí teniu la recepta.



Ingredients:

350 g de pastanaga ratllada
4 ous grossos
300 g de sucre blanc (també pot ser morè)
1 tassa d'oli de gira-sol
2 culleradetes d'extracte de vainilla
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 culleradeta de llevat químic en pols
2 culleradetes de canyella en pols
Mitja cullleradeta de sal
300g de farina normal
100 g de nous picades (jo no n'hi he posat)

Preparació:

Abans de res, deixeu la pastanaga ratllada. Barregeu la farina, el llevat, el bicarbonat, la canyella, la vainilla i la sal i reserveu-ho en un bol a part. Bateu els ous i el sucre durants uns quatre minuts, fins que la barreja s'hagi emblanquit una mica. Afegiu-hi l'oli sense parar de batre. Quan ja ho tingueu lligat, afegiu-hi els ingredients secs i bateu-ho fins que la massa sigui homogènia i no hi hagi grumolls. Agafeu una espàtula i afegiu-hi la pastanaga ratllada i, si n'hi voleu posar, les nous. També podríeu substituir les nous per avellanes i ametlles. És important que no ho bateu, sinó que ho barregeu.

Aboqueu la pasta en un motlle folrat amb paper de forn o sucat amb oli/mantega perquè no s'hi enganxi. Enforneu-ho a 180ºC durant 45 minuts o fins que, en punxar-lo, la forquilla o el ganivet en surtin nets. Aneu-lo vigilant, però, i si veieu que se us torra massa de dalt tapeu-lo amb paper d'alumini i abaixeu una miqueta el foc.


A la recepta original també es fa una mena de glacejat amb 60 g de mantega, 225 g de formatge blanc per sucar (tipus philadephia), 230 g de sucre llustre, una culleradeta de sucre de vainilla i una de la ratlladura d'una llimona. Bateu-ho tot bé i quan el bescuit sigui fred aboqueu-ho a sobre (és important que l'hàgiu deixat refredar) . També se'n podrien fer capes, com es vulgui. Bon profit!

2 comentaris:

  1. Me'l deixes fer sense la cobertura????
    O potser la posaré com a farciment. Ja m'ho pensaré.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Tunejant la teva recepta:
    http://nototsonpostres.blogspot.com.es/2012/11/coc-de-carabassa-cuita-63.html

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina