dimarts, 22 de març del 2011

Bagels


Ja tenia ganes de fer la primera recepta de pa! No puc dir que hagi fet gaire pa des que em barallo amb les masses però de mica en mica intentaré endinsar-m'hi de ple. Aquí us deixo la recepta dels bagels que vaig fer l'altre dia. Queden molt bé: una molla consistent però molt tendra i, de fora, brillants. Són molt gustosos, també. 

Ingredients:
500 g de farina de força
15 g de llevat fresc
1 1/2 culleradetes de sal
1 1/2 cullerades de sucre 
3 dl d'aigua
llavors de rosella
llavors de sèsam
sal de Maldon

Preparació:
Esmicoleu el llevat en 1 dl d'aigua i afegiu-hi el sucre. Deixeu-ho resposar 5 minuts i removeu-ho perquè es dissolguin. Mescleu la farina amb la sal i, en un bol gran o a damunt del marbre, disposeu-la en forma de volcà. Dins el "cràter" del volcà, aboqueu-hi l'aigua amb el llevat i 1 dl més d'aigua. Formeu una pasta amb l'aigua i la farina que l'envolta. A poc a poc, afegiu-hi més farina i el decilitre d'aigua restant. Heu de formar una pasta ferma i humida. Quan la tingueu feta, aboqueu-la sobre una superfície enfarinada. A mi la massa no em va demanar tota la farina i la que va sobrar la vaig utilitzar per enfarinar els marbres. Pasteu durant deu minuts fins que sigui homogènia. La massa resultant ha de ser més aviat dura que no pas tova. Suqueu un bol amb oli i fiqueu-hi la pasta. Capgireu-la per tal que s'impregni d'oli. Deixeu-ho llevar una hora o fins que dobli el volum. Quan ja hagi pujat, desinfleu-la amb les mans i deixeu-la reposar deu minuts més. 

Poseu el forn a escalfar a 220ºC. Talleu la pasta en vuit bocins iguals i feu-ne una bola amb cadascun. Per fer la forma d'anella, podeu enfarinar-vos el dit índex i pressionar el centre de la bola. Quan l'hàgiu foradada, fiqueu-hi l'altre dit índex i feu-ho rodar per tal d'eixamplar-ne el diàmetre.



Col·loqueu els bagels en una safata de forn sucada amb oli o coberta amb paper encerat i deixeu-los reposar 10 minuts tapats amb un drap humit. Poseu una olla amb aigua calenta a bullir. Quan bulli, baixeu-ho a foc mitjà. Quan hagi passat els 10 minuts, bulliu els bagels de dos en dos durant un minut per cada cara. Traieu-los amb una escumadora i torneu-los a col·locar a la safata. Guarniu-los amb les llavors de rosella i sèsam i la sal de Maldon.



Enforneu els bagels durant uns 20 minuts o fins que siguin rossos. Per saber si són cuits, si els doneu un cop amb els dits al cul i el so és de buit és que ja els tenim a punt de pastora mia.


Mengeu-vos-els amb allò que us estimeu més! Bon profit!

Font: El libro del pan

11 comentaris:

  1. Roger, t'han quedat sensacionals aquests bagels!!
    No en vas fer foto de la lluna des d'Eivissa?
    Fins aviat!

    ResponElimina
  2. I amb què te'ls vas menjar, Roger, aquests bagels?? Dolç? Salat? La veritat és que tenen molt bona pinta! ;)
    Em rumiaré això del bloc que m'has dit i a veure si m'hi animo! Ja t'ho explicaré! Petons!

    ResponElimina
  3. Això té molt bon pinta, troncu! Moltes felicitats :-)
    Paolo

    ResponElimina
  4. Xavi!! Doncs ens els vam menjar salats! La veritat és que dolços també deuen ser ben bons però nosaltres ens els vam menjar a la catalana: ben sucats amb tomata, un bon raig d'oli d'oliva i embotit de casa ;)

    ResponElimina
  5. Mercè! La lluna d'Eivissa la deixo a la memòria... Ja he tornat a Barcelona però en guardo el record. De fet, la lluna allà és especial. Fins aviat!

    ResponElimina
  6. Quina il.lusió que hagis publicat aquesta recepta... m'encanten els bagels,i aquí me'n faig un fart. Una gran variació és fer-los amb trossets de ceba i farcir-los de formatge fresc i salmó fumat. Són increïbles!
    crec que m'animaré a fer-la seguint els teus passos, però fins ara no havia gosat mai intentar-ho!

    ResponElimina
  7. Mai no n'he fet de baggels, i crec que m'agradarien ben molt! Agafaré aquesta recepta i provaré!!!!

    ;)

    ResponElimina
  8. Hauré de fer servir la teva recepta ja que la meva germana és una adicta als baggels!! A veure si em surten tant bé com a tu!

    ResponElimina
  9. Uau! Recepta de bagels! Genial! A veure quin dia m'atreveixo a fer-los.
    Per cert, molt xulo el bloc i tot el que hi poses. T'afegeixo a la meva llista de blocs. Em trobaràs a http://pimpampa.blogspot.com

    ResponElimina
  10. Vaja!! ara mateix estic fornejant els meus primers bagels i mentrestant dono una repassada al teu blog recent descobert!!

    ResponElimina