dijous, 31 de març del 2011

Sacher d'aniversari


 

Amb aquesta entrada vull felicitar el meu pare i també aprofito per celebrar el primer aniversari del bloc! La recepta que presento avui és un clàssic austríac conegut per tothom: el pastís de Sacher. El vam fer entre la Raquel (la meua germana) i jo. Quin tàndem! 

La preparació és força senzilla i el resultat és molt agraït. Proveu de fer-ho!

Ingredients:
Per al bescuit
100 g de mantega a temperatura ambient
100 g de sucre 
5 ous 
125 g de cobertura de xocolata negra
125 g de farina d'ametlla
35 g de farina de blat
confitura d'albercoc

Per a l'almívar
50 g de sucre
1/2 dl d'aigua
un rajolí de conyac

Per a la glaça
150 g de sucre
1/2 dl d'aigua
70 g de cobertura de xocolata negra
10 g de mantega

Preparació
Poseu a escalfar el forn a 180ºC. Tot seguit, separeu els rovells de les clares i reserveu-les a la nevera perquè es muntaran millor. Poseu a fondre la cobertura de xocolata al bany maria. Mentre es va fonent, bateu el sucre amb la mantega fins que n'obtingueu una pasta cremosa. Afegiu-hi els rovells d'un en un sense parar de batre i quan ho tingueu barrejat, aboqueu-hi la xocolata desfeta i incorporeu-la-hi. Seguidament, mescleu les farines i afegiu-les tamisades a la preparació. 

A continuació, munteu les clares a punt de neu. Si en girar el bol del revés, les clares no es mouen, és que ja estan ben muntades. Amb una espàtula, incorporeu les clares a la barreja de xocolata fent moviment suaus de dalt a baix per no malmetre'n l'esponjositat. Aboqueu la preparació en un motllo sucat amb mantega (el nostre era petit i alt, uns 20cm de diàmetre) i enforneu-ho a 180ºC uns 45 minuts o fins que en punxar-lo l'agulla en surti neta. Deixeu refredar el bescuit. Veureu que el bescuit, en pujar, ha agafat forma de muntanyeta. No patiu, ja ho arreglarem!

Mentrestant, prepareu l'almívar amb el sucre, l'aigua i el conyac i esclafeu-ho fins que arrenqui el bull. Aparteu-ho del foc. Quan el pastís sigui fred talleu-lo curosament en dos pisos. Si voleu que us quedi una forma perfecta talleu la part de dalt per tal que quedi llis i gireu-lo del revés. Emborratxeu-lo amb l'almívar i unteu-hi la confitura d'albercoc al dos pisos. Munteu-lo de nou i tot seguit haureu de preparar la glaça. 

Poseu el sucre i l'aigua al foc i quan en surti bombolletes, afegiu-hi la xocolata i la mantega. Remeneu perquè es desfaci bé. Poseu el bescuit muntat en una reixa alta i, a sota, poseu-hi paper d'alumini. Aboqueu la glaça a poc a poc i amb cura per sobre el bescuit però no us ajudeu de cap espàtula. Deixeu que es vagi repartint i que caigui pels costats. D'aquesta manera us quedarà llisa i perfecta. Si els costats no tenen glaça, podeu recollir-ne de la que us deu haver caigut damunt del paper d'alumini i bo i ajudant-vos, ara sí, d'una espàtula, podeu acaba de repartir-la. Deixeu que es refredi. 


Nosaltres vam fondre cobertura de xocolata blanca i hi vam escriure una felicitació. Bon profit!!

11 comentaris:

  1. es la meva preferida!! mmmm quina pinta més bona

    ResponElimina
  2. Què bo que és el pastís Sacher!! A mi m'agrada molt fer-lo; és el meu pastís comodí (per dir-ho d'alguna manera) sempre surt boníssim i a tothom li agrada. La pròxima vegada que el faci tendré en compte la teva proposta. Un petó, Paula

    ResponElimina
  3. Bon dia!
    Encara no he provat de fer-lo... però tinc moltes ganes, a veure si m'animo.
    Moltes felicitats per a la doble celebració!!

    ResponElimina
  4. Ep!

    Felicitats per l'any que portes ensenyant-nos a engordar-nos!! tots t'ho agraïm!!

    continua així!

    ResponElimina
  5. Tot un any ple de delícies!!! mmmmmm... :-9

    Per molts anys i ànims, xeeeeeef!!!!

    ResponElimina
  6. T'acabo de descobrir i resulta que ja tens un anyet!!!
    Saps que no la he feta mai la Sacher, hauré de posar-hi remei. Ara de moment ja m'he apuntat la recepta i la glaça la faré per a la mona de xocolata.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Doncs jo t'he descobert a partir de la Dolça!
    La Sacher és un dels millors pastissos que hi ha! Jo la vaig fer fa un any, just per l'aniversari del meu fill, tot i que era una mica diferent de la teva.
    Però els pastissos de xocolata... tots són bons!

    ResponElimina
  8. Hola! Jo també t´acabo de descobrir a través de la Dolça. Conec a tots els blocaires que t´han deixat comentari en la recepta d´aquesta estupenda SACHER...què bona!
    He tafanejat el teu bloc i ara per ara m´ha encantat l´explicació de l´elaboració dels croissants...em feia tanta por i amb la teva entrada ho he vist bastant clar...He vist la llum!!!.
    Et convido a què visitis el meu bloc...

    Fins aviat.

    ResponElimina
  9. Amb una Sacher sempre triomfes!!!
    Felicitats, i bona feina!!!
    ptnts
    M

    ResponElimina
  10. Hola Forner, acabo de descobrir el teu blog a través de la Dolça. Nosaltres fem la sacher amb alguna variació de la teva. La propera que fem, farem servir la teva recepta. Salutacions!

    ResponElimina