divendres, 17 de febrer del 2012

Croissants salats fàcils


 

I aquí tenim una recepta de croissantets "fàcils" que em va passar la meva tieta de Suècia. Tot i que ja fa temps que els vaig fer - per al meu aniversari - haig de dir que van ser l'estrella del pica-pica. Dic "fàcils" perquè la massa no és fullada i per tant tot el procés de laminatge te l'estalvies. Malgrat la meva poca activitat ara que treballo a Anglaterra, encara estic actiu! Lo forneret fa el que pot! Allà va la recepta!

Ingredients: 
75 g de mantega o margarina
40 g de llevat fresc
3/4 dl d'aigua a temperatura ambient
3 dl de crème fraîche (la recepta diu "nata agra" però a Catalunya crec que no es troba així que crec que el millor és fer servir la crème fraîche que es pot trobar a alguns supermercats. Jo, com que no tenia cap de les dues coses, vaig fer servir nata líquida per muntar. Va quedar una mica greixós però el resultat final va ser boníssim)
2 ous
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de les de cafè de sucre
aproximadament 500 g de farina de força

Farciment:
Sobrassada
Formatge brie
Formatge gorgonzola
Pernil dolç

Guarniment:
Llavors de rosella
Llavors de gira-sol
Llavors de sèsam

Preparació:

Esmicoleu el llevat dins d'un bol gros i afegiu-hi l'aigua a temperatura ambient. Remeneu fins que es dissolgui. A continuació, foneu la mantega i afegiu-hi els 2 ous, la sal, el sucre, la crème fraîche i la meitat de la farina. Amasseu-ho i incorporeu-hi la farina restant a poc a poc. La mesura de farina és aproximada però això no ha de resultar-vos cap problema. La massa ha de quedar elàstica i que no se'ns enganxi gaire. Si aconseguim aquesta textura deixem de banda la farina sobrant, que en cas que en sobrés, no seria gaire. Deixeu reposar la pasta durant 30 minuts en un lloc apartat de corrents d'aire o canvis de temperatura. Un cop hagin passats, estireu la massa amb un corró. Teniu dues opcions: o bé l'estireu en forma de rectangle i després talleu triangles isòsceles de la mateixa mida, o bé ho l'estireu en forma de rodona i feu radis cap al centre. 


Col·loqueu el farciment a la base dels triangles bo i deixant espai als marges. Enrotlleu-ho amb cura i ja tindreu la forma de croissant feta. Ja podeu posar el forn a escalfar-se. Deixeu-los reposar durant 30 minuts més i pinteu-los amb ou batut. Espolseu-hi les llavors per sobre. Jo ho vaig fer així:

 croissantets de sobrassada + llavors de rosella
 croissantets de gorgonzola + llavors de gira-sol
 croissantets de pernil i formatge + llavors de sèsam  

Enforneu-los a 180ºC durant uns 10 minuts o fins que siguin rossos. Bon profit!

7 comentaris:

  1. Tenen una pinta....no hi ha res millor que llevar-te i sentir la olor del café recent fet i dels croissants o pa recent fornejat!!! això és el que ens dóna sentit a la vida. petons

    ResponElimina
  2. Quina família més cosmopòlita que tens... tieta de Suècia, tu per les Anglaterres.... ja pots començar a eorendre a fer cakes anglesos que els volem veure ;-D

    Aquests croissantets es veuen magnmífics!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Croissants i fàcils?? No cal dir que la recepta queda més que apuntada, quina pintorra!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Hola Forner!

    Gràcies per passar i visitar el meu bloc!
    Fantàstics aquests croissants! Fa estona que tenia ganes de fer-ne, però sabia que duen feina. Com aquests són fàcils, segur que provaré de fer-los. Al meu fill li encanten!

    Salut!

    ResponElimina
  5. Hola Forner!
    En aquests moments tinc els croissants al forn, de moment la primera tongada fan molt bona pinta! A l'hora d'acabar de pastar, però, me n'he adonat que em quedava la mantega al platet, he corregut a obrir de nou el teu blog per si a l'apuntar-m'ho se m'havia passat però no hi era. No sé si te l'has oblidat d'escriure o bé se t'ha "colat" als ingredients. Davant del dubte l'he afegit!!
    Ara a esperar que arribi tota la família per fer de conillets d'índies.
    Gràcies per la recepta!!

    ResponElimina
  6. Ara mateix ho he esmenat! Gràcies per dir-m'ho! sí, l'havies de barrejar amb la resta d'ingredients. Espero que et sortissin bé!

    Roger

    ResponElimina
  7. Pastel de croasan y hígado de gran crois Lyon eskericasco

    ResponElimina