dilluns, 5 de març del 2012

Brownies


Tot i que els brownies són originàriament dels Estats Units, aquí a Anglaterra en trobes a tot arreu. Hi ha diversos tipus de brownies: els cakey (amb una textura més de pastís), els chewy (que serien més aviat densos) i els fudgy (que són molt densos però humits). He anat provant receptes per trobar-ne una que fos un mix entre el chewy i el fudgy. Crec que el brownie perfecte és aquell que és molt intens de gust, molt dens però gens sec. Espero que us agradi! És una recepta que es prepara en 20 minuts i es cou en 20 minuts així que no hi ha excuses que valguin, animeu-vos a fer-los!

Ingredients:
300g de xocolata negra per a postres
125g de mantega sense sal
1 culleradeta d'extracte de vainilla
3 ous
200 g de sucre
100 g de farina

Preparació:
Preescalfeu el foc a 180ºC. Poseu la xocolata a trossets i la mantega a fondre al bany Maria. Remeneu-ho de tant en tant i procureu que cap gota d'aigua entri a la barreja. Quan ja estiguin foses, deixeu que es refredi una mica. Mentrestant, bateu els ous amb el sucre fins que obtingueu un crema de color clar (uns 2 minuts si ho bateu a mà). Afegiu-hi l'extracte de vainilla. Tot seguit, aboqueu la mescla de xocolata a la d'ous i barregeu-ho amb una espàtula. Afegiu-hi la farina de cop i barregeu-ho perquè no hi quedin grumolls. Per acabar, suqueu amb mantega un motllo rectangular o quadrat prou gran perquè la barreja no tingui més de 2cm d'alçada. Amb una cullera, aplaneu la pasta. Enforneu-ho a 180ºC durant 20 minuts. 

Veureu que passats aquests 20 minuts, si punxeu els brownies, el punxó en sortirà moll. No patiu, no volem que estigui del tot cuit i sec. Traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar del tot abans de tallar-lo a quadradets. És important que el deixeu refredar perquè la barreja s'assenti bé. Anirà perdent el volum que deurà haver guanyat mentre es coïa (tot i que no porta llevat, al forn puja una micona). Al meu gust, els brownies guanyen amb el temps. Si els feu al vespre, l'endemà al matí estaran al punt perfecte! Jo esperaria a tallar-los al matí següent. Això sí tapeu-los perquè no s'assequin més del compte i quan els talleu, guardeu-los en una carmanyola de plàstic. Enjoy!

10 comentaris:

  1. Ho provaré. No sembla complicada i la xocolata ens perd. Gràcies.

    ResponElimina
  2. Buf, això fa una pinta boníssima i segur que de gust ni punt de comparació!!!! Jo vull que ens en facis!!! =P

    ResponElimina
  3. Somnis: Quan vingui cap a Lleida en fem un dia!
    Tatapili: M'encantaria que ho provessis de fer i que em diguessis el que.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per fi he fet el brownie seguint la teva recepta. Espectacular!! Jo no li he posat l'estracte de vainilla perquè, com no m'agrada la vainilla, ni en tinc ni en compro ni en poso a cap recepta. Gràcies per explicar-la tant fàcil.

      Elimina
  4. Uf, quina temptació a aquestes hores!! M'encanta el brownie, i aquest té pinta de ser espectacular
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Hola Roger!!! Veig que t´has animat...no m´ha donat temps de comentar-te els croissanets i ja tenim una altra recepta teva. A mi el brownie m´agrada com tu el descrius amb potent sabor i humit per dins...T´ha quedat preciós...I la estufa de fons? Què bonica!

    ResponElimina
  6. Porto temps buscant receptes i m'ha encantat la teva classificació dels brownis! Em decanto per la teva ecepta, a veure que tal el resultat!

    ResponElimina
  7. espectacular!!! no paro de fer-ne i portar-los a casa els amics i a la família!!!

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta, aquest brownie! Queda apuntat!

    ResponElimina