diumenge, 8 de juliol del 2012

Mini red velvet cakes


El red velvet cake és un pastís d'un color roig intens que és molt típic al sud dels Estats Units. A mi me l'ha fet descobrir la meva germana, la Raquel, que s'està tornant una experta en tots aquests pastissos on la decoració hi té un paper essencial, com ara les cupcakes. 

És una mica difícil de trobar la tonalitat de color adequada. Tots els colorants alimentaris que existeixen actuen de diferents formes i has d'anar fent les teves provatures per tal de trobar el color més adient. Jo he fet servir un gel de color vermell (el vaig comprar a Anglaterra abans de les vacances d'estiu). És com el colorant líquid però concentrat. Estic força content del resultat tot i que pensava que n'hauria de posar menys del que realment vaig haver d'emprar. No sé exactament què té el red velvet cake però és un pastís molt esponjós, suau, molt fi, potser d'aquí li ve el nom de vellut vermell. Què ho fa? No ho sé, potser el vinagre amb el bicarbonat? Els amics meus que en van menjar, van descriure el pastís com molt gustós i sorprenentment poc embafós. Allà va la recepta!


Ingredients (per a 12 pastissets): 
Per al bescuit:
250g de farina
Mitja culleradeta de sal
15g de cacau pur en pols
120g de mantega a temperatura ambient
300g de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 ous
250ml de buttermilk (=sèrum de llet -podeu fer-ne a casa afegint 1 cullerada de vinagre blanc a aquesta quantitat de llet)
1,5 culleradetes de colorant vermell en gel (però cada marca és diferent i demana diferents quantitats, i el colorant líquid també demana diferents quantitats)
1 culleradeta de vinagre blanc
1 culleradeta de bicarbonat sòdic

Per a la glaça:
250g de formatge blanc per sucar (tipus Philadelphia)
250g de formatge mascarpone
1 culleradeta d'extracte de vainilla
80g de sucre en pols  (depèn de la dolçor que vulgueu, afegiu-ne més o menys)
400ml de nata per muntar

Preparació:
Per al bescuit:
Per començar, feu el sèrum i deixeu-lo reposar 5 minuts. Quan el tingueu fet, afegiu-hi el colorant i remeneu-ho fins que s'hagi dissolt completament. El color hauria de ser un vermell fort. A continuació, tamiseu la farina i barregeu-la amb la sal i el cacau pur en pols. Deixeu-la a part. Per començar a fer la pasta, bateu la mantega fins que quedi cremosa. Tot seguit afegiu-hi el sucre i bateu-ho uns 3 minuts fins que sigui cremós. Afegiu-hi l'essència de vainilla i segui batent-ho. Després hi afegireu els ous, d'un en un, sense incorporar el segon fins que el primer no s'hagi absorbit. Quan tingueu feta aquesta barreja, és l'hora d'afegir-hi la farina i la buttermilk de forma alternada. Afegiu-hi un terç de la farina i seguiu batent a velocitat baixa, afegiu-hi un terç del sèrum i aneu fent-ho així fins que s'hagi convertit en una pasta homogènia. No ho bateu massa, només fins que estigui ben barrejat. En un gotet, barregeu el vinagre i el bicarbonat sòdic. Veureu que hi té lloc una reacció química i fa bombolletes. Afegiu-hi ràpidament a la pasta i incorporeu-ho amb una cullera de fusta o una espàtula.

Aboqueu la preparació en 24 motllos rodons de 7cm de diàmetre i 3cm de fondària sucats amb mantega. Ompliu-los fins que la pasta arribi a la meitat (i no més, perquè pugen molt i no volem que tinguin forma de muntanyeta). Tot seguit, enforneu-los a 180ºC durant 10 minuts (o fins que en punxar-los, un punxó en surti net). Segurament tindran forma de pujolet. Quan siguin una mica freds, amb cura, podeu prémer-los una micona per tal que la part de dalt sigui més plana. Funciona! Deixeu-los refredar del tot i guardeu-los a la nevera perquè agafin consistència. No sé per quina raó, s'enganxen una miqueta. Són una mica humits! Per tant, us recomano que a la nevera els guardeu separadets i posat a damunt de paper de forn. Quan els tragueu, vigileu que no us quedi mig pastís enganxat al paper. 

Per a la glaça:
Bateu el formatge blanc de sucar amb el mascarpone i la vainilla. Afegiu-hi el sucre en pols. Quan ho tingueu lligat, afegiu-hi la nata i bateu-ho fins que la nata s'hagi muntat. Reserveu-ho a la nevera fins que hàgiu de preparar els pastissos.

Per muntar els pastissets, col·loqueu-ne 12 a damunt d'una blonda o el suport que us estimeu més i amb una mànega, cobriu-los amb la glaça. Col·loqueu els 12 pastissets restants a damunt i decoreu la part de dalt amb la glaça. 
Guardeu-los a la nevera fins que hàgiu de servir-los. Bon profit!!


1 comentari: