dimecres, 1 d’agost del 2012

Bescuit de xocolata i plàtan


Que faci molta calor avui no vol dir que no es pugui encendre el forn una horeta, oi? Així doncs, aprofitant la fresqueta matinera, m'he dit de fer un bescuit ben enriquit.

Ingredients:
300g de farina
40g de cacau pur en pols
20g de llevat químic
1 culleradeta rasa de bicarbonat
115 de mantega fosa i deixada refredar
3 ous batuts
150 g de sucre
300 g de plàtans madurs (peseu-los en haver-los pelat)
175g de xocolata negra feta a trossos petits

Preparació:

Enceneu el forn i que vagi escalfant-se a 190ºC. Per començar, foneu la mantega i deixeu-la refredar. Mentre espereu que la mantega arribi a temperatura ambient, ja podeu anar aixafant els plàtans amb una forquilla fins que quedi un puré. En un bol, barregeu i tamiseu la farina, el cacau i els llevats i reserveu-ho. Un cop fet, en un bol a part bateu els sucre, els ous, la mantega i els plàtans aixafats. Quan ho tingueu tot ben lligat, afegiu-hi la farina en tres tongades. Jo ho he batut tot amb la batedora de barnilles elèctrica. Quan ja tingueu una massa homogènia i sense grumolls, afegiu-hi la xocolata a trossets amb una espàtula.

Suqueu amb mantega un motllo i aboqueu-hi la pasta. Enforneu el pastís durant 45 o 50 minuts o fins que una agulla clavada al centre en surti neta. Si veieu que no fa aquest temps i se us crema per dalt o pels costats, comproveu que no sigui cuit ja i, si li cal més estona, afluixeu una mica el forn i tapeu-lo amb paper d'alumini. Quan l'hàgiu tret del forn, espereu una estona abans de treure'l del motllo. Un cop tret, deixeu-los refredar damunt d'una reixeta.

Bon berenar!

3 comentaris:

  1. I per esmorzar, també!!!!!
    Fa calor, i no ve gaire de gust encendre ni els fogons ni el forn, però per coses tan bones sempre fem una excepció!!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Que bo!!! Amb calor o sense ha d'estar boníssim.

    Per cert, amb cocs o bescuits com aquest perquè no m'ajudes a trobar el núm. 60?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Que llaminer!!!!! ideal per l'operació bikini, jajajaja!!!
    petonets

    ResponElimina