divendres, 30 de juliol del 2010

Pastís de xocolata

Tot i el silenci d'aquestes darreres setmanes, lo Forner torna amb forces i amb ganes de delectar el seu paladar i el de tots!

El pastís de xocolata que presento avui és, en part, especial. Per als amants de la xocolata, és el pastís perfecte. Per als amants de pastissos lleugers, també. I és que allò que fa que aquest pastís sigui diferent de la resta és l'absència de farina (per tant, apte per a celíacs!)

Ingredients:

6 ous (separeu-ne les clares i els rovells)
150 g de sucre
200 g de xocolata negra de cobertura
50 g de mantega

Preparació:

En un bol, barregeu els rovells d'ou amb el sucre. Foneu la xocolata al bany Maria i, un cop desfeta, afegiu-hi la mantega. Quan ho tingueu ben remenat, mescleu-ho amb la barreja de rovells i sucre.




Munteu les clares a punt de neu. Se us muntaran millor si abans les heu guardat una estoneta a la nevera.



Quan les tingueu muntades, afegiu-les a poc a poc a la barreja de xocolata. És important que afegiu les clares a la xocolata i no pas a la inversa. També és important que no ho bateu. Si ho féssiu, desfaríeu l'esponjositat de les clares. Ho heu de lligar amb cura, fent moviments suaus amunt i avall.



Quan ho tingueu ben barrejat, aboqueu la preparació en un motllo sucat amb mantega.



Enforneu-ho durant 30 minuts a 180ºC.


Tot i que la foto final no és gaire artística us puc ben assegurar que si proveu de fer aquest pastís, quan el tasteu no us quedareu indiferent. És, realment, un pastís deliciós i molt bo de fer. Haig de dir que aquesta recepta la vaig treure del lloc web de les Cuines de TV3 i ens ha donat molt bon resultat. Podeu fer-ne variants com ara abocar la massa en motllos de silicona per a magdalenes, que també queden molt bé. I bé, si coneixeu algú que no tolera el gluten, li podeu comentar de fer el pastís.

Per acabar, volia homenatjar aquest petit homenet que es diu Indíbil i la seua mare en el dia del seu primer aniversari.

3 comentaris:

  1. Visca el retorn del forner de Ponent! I a veure si amb aquestes forces renovades ens delectes tot sovint amb aquestes meravelles de la rebosteria que saps fer. Quan ens toquen uns kanelbullar?
    Endavant i dolçor!

    ResponElimina
  2. Molt bé!!!! Vaig fer el pastís de xocolata, em van dir que va quedar exquisit!!!!! És molt fàcil de fer, en molt poc temps, i el cost és baixíssim!!!! Gràcies Forner per transmetre'm aquesta recepta!!!
    Una abraçada
    fes click per a veure la imatge.
    fes click per a veure la imatge.

    ResponElimina