dimecres, 16 de març del 2011

Pastissets de xocolate blanc amb gerds i maduixetes


Divendres passat vam encetar amb en Xavi i la Laura les nostres trobades gastronòmiques. Quedar per dinar amb amics té moltes coses bones però quedar per fer-lo, encara més! Una d'aquestes és la bona companyia de què gaudeixes. Una altra és la quantitat de coses que pots arribar a aprendre d'altres persones a qui els agrada cuinar. Es podria arrodonir? Doncs sí, els tres plats eren boníssims! Per començar, en Xavi va delectar-nos amb una amanida amb pollastre teriyaki, formatge d'ovella i una vinagreta feta amb melmelada de gerds. De segon, la Laura ens va preparar un èxit cantat: llobarro a la papillota amb patates, verdures i alls tendres. Gràcies, Laura, per fer-me redescobrir aquest peix que tenia un xic oblidat! Les postres van ser cosa meua i vaig adaptar una recepta del CUINA del mes de març. Haig de dir que la foto de dalt és gentilesa d'en Xavi que, a més a més dels fogons, també domina la càmera.

Ingredients:

5 ous
250 g de xocolate blanc
100 g de mantega
150 g de sucre
maduixetes
gerds
sucre de llustre

Preparació:

Per començar, foneu al bany Maria el xocolate i la mantega. Quan s'hagin fos, afegiu-hi els rovells d'ou i remeneu-ho bé. Munteu les clares amb el sucre i, amb moviment suaus i de dalt a baix, incorporeu-les a la pasta de xocolate sense malmetre'n l'esponjositat. Tot seguit, suqueu amb mantega uns motlles de cassoleta i aboqueu-hi la preparació fins que n'ocupi els dos terços. Fiqueu-hi dos o tres maduixetes. Enforneu-ho a 180ºC durant 20 minuts o fins que sigui cuit (com que no porta farina, és una pasta que sempre és una mica humida, no us amoïneu si, en punxar-los, l'agulla en surt una mica tacada). Deixeu que es refredin i es desinflin. Per acabar, guarniu-los amb les fruites vermelles i el sucre de llustre. 

Bon profit!

La nota musical
Crowded House – Four Seasons In One Day

Apunts lingüístics
En català podem dir o bé xocolata (f), més propi de parlars orientals, o bé xocolate (m), més propi de parlars occidentals. 


4 comentaris:

  1. Ai, Rogeret, quina il·lusió m'ha fet llegit aquesta crònica gastronòmica!!! Jo també m'ho vaig passar d'allò més bé! I, atenció, ahir vaig preparar uns mini pastissets de formatge i mató que, creu-me, tenen una pinta espectacular... Avui els tastaré. Si triomfen, us en passo la recepta! Nyam!

    Xavi

    ResponElimina
  2. Hola Roger!!
    Primer de tot, gràcies per la teva visita al meu bloc.
    He estat mirant el teu i he trobat receptes que m'han agradat molt.
    El tutorial dels croissants genial. Quan jo en faig sempre penso mai més, això és de bojos, però quan començo a sentir l'olor del forn i els tasto ja estic perduda...i sé que aviat en tornaré a fer!!
    I el flaó?? Què dir d'ell?? La meva sogra és eivissenca i quan hi va sempre torna amb un parell de flaons que reparteix entre els familiars com un gran tresor ;))
    Em quedo com a seguidora i així et podré seguir que m'agrada el que fas.
    Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  3. Aquests pastissets són tan temptadors!! Felicitats una vegada més, Roger. No només m'alegres la vista sinó que em fas venir ganes de posar-me a la cuina! Et prometo que aquesta la faré ben aviat, ja t'explicaré com han quedat..

    Meripé

    ResponElimina