dimarts, 8 de gener de 2013

Galetes daneses



No crec que hi hagi ningú que no conegui les típiques pastetes daneses de la llauna de color blau! Sabeu de quines us parlo? Heus-les ací! És una recepta que és molt fàcil de fer i, sobretot, molt ràpida de fer!

Ingredients
350g de mantega pomada
85g de sucre llustre
Mitja culleradeta d'essència de vainilla
300g de farina
50g de midó de blat de moro (=maizena)

Preparació
Abans de tot, poseu el forn a escalfar a 180ºC.
Per començar, bateu la mantega i el sucre fins que obtingueu un crema de color pàl·lid (un parell de minuts a velocitat alta). Tot seguit, afegiu-hi l'essència de vainilla i seguiu batent-ho. Les farines les hi heu d'afegir tamisades i heu de barrejar-ho tot fins que la pasta sigui llisa.
Folreu amb paper de forn un parell de safates. Per fer les galetes, ompliu, en dues tandes, una mànega pastissera amb la pasta. Jo he fet servir el bec estrellat de mida mitjana. N'he fet de tres formes:
- Muntanyeta: la mànega, premeu-la fins que tingueu una galeta de 3-4cm de diàmetre.
- Cercle: Feu un cercle de 5cm de diàmetre. Al forat hi ha de caber un dit així que no el feu gaire gros.
- Bastonet: Feu un rectangle de 7cm de llargària i un dit de gruixut.
Enforneu-les durant 8-10 minuts o fins que les vores comencin a estar lleugerament rosses.

4 comentaris:

  1. ohh que bones! m'encanten! petons

    ResponElimina
  2. Fàcil i ràpid, dius? Doncs me l'apunto, que ara amb un bon te segur que no hi fan cap nosa! :)

    ResponElimina
  3. Sabem de quines ens parles, ho sabem!!! Però també sabem que fetes a casa són millors!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Què maques que t'han quedat! Pareixen les de la capsa blava de llauna, efectivament.

    ResponElimina