dimarts, 5 de febrer del 2013

Magdalenes


  

Ah! Les magdalenes! Quin clàssic! Tenia moltes ganes de fer magdalenes de veritat des de feia molt de temps! Així que he investigat per la xarxa i he llegit molts blocs diferents. Tothom parla de les magdalenes del Xavier Barriga i sembla que surten exquisides. Jo no he seguit la seva recepta però, com totes les receptes de magdalenes, s'hi assembla força. Vaig dividir la pasta i vaig provar de coure-les just en acabar de fer la pasta i deixant-la reposar a la nevera. La diferència és brutal! Quan deixes que la pasta reposi a la nevera, les magdalenes pugen d'una manera increïble!

Ingredients (per a aproximadament 20 magdalenes)
500g de farina normal
250g de sucre
215ml de llet
250ml d'oli de gira-sol o d'oliva de gust molt suau
4 ous
15g de llevat químic
1 cullerada de canyella
Mitja pell de llimona ratllada

Preparació
Per començar, munteu els ous amb el sucre batent-los com a mínim 10 minuts. Quan els tingueu a punt de relleu, afegiu-hi intercaladament l'oli i la llet però no de cop, a rajolins. És important que no pareu de batre mentre els hi aboqueu. Tot seguit, afegiu-hi la farina barrejada amb el llevat. Jo la hi afegeixo en tres tandes i sense parar de batre. Per acabar, incorporeu la canyella i la pell de llimona ratllada.

Deixeu tota la nit la pasta a la nevera. Aquest pas és molt important perquè les magdalenes us pugin bé. Si no teniu tant de temps, com a mínim, deixeu-l'hi una o dues hores. Un altre factor que fa les magdalenes pugin bé és tenir una safata de forn per a magdalenes, que evita que els papers s'obrin i la pasta s'escampi per tot arreu.

L'endemà al dematí, preescalfeu el forn i poseu els papers per a magdalenes dins els foradets de la safata. Ompliu-los amb la pasta fins a 3/4 o una micona més de la seva capacitat. Espolseu-hi sucre per sobre i enforneu-les a 220ºC durant 15 minuts.

Personalment, jo no hi poso ratlladura de llimona perquè sempre m'hi ha fet nosa. També podeu enriquir-ne el gust amb una mica d'estracte pur de vainilla.


5 comentaris:

  1. Déu n'hi do quines magdalenes més espectaculars t'han quedat... petons!

    ResponElimina
  2. quin barret més maco que tenen!! molt bé t'han quedat ehh! petons

    ResponElimina
  3. Gracies noies! Pero com dic, es que son tan facils de fer que em fa rabia de vegades dedicar-me a coses que porten tant de temps amb un resultat que si fa no fa es el mateix!!c :p

    ResponElimina
  4. El truc "màgic" de les magdalenes és la nevera.
    T'han quedat espectaculars.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  5. ostres quina pinta.....ho provaré a veure que tal surten a casa!

    ResponElimina